/ közzétette /   Hírek / 0 hozzászólások

Bács-Kiskun Vármegyei Innovációs Díjat az idén a Ganzair nyerte el

A vármegye legsikeresebb vállalkozásait és vállalkozóit díjazta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara december 14-én a kecskeméti Városházán tartott évzáró küldöttgyűlésén. 

A Ganzair nyerte el 2023-ban a Bács-Kiskun Vármegyei Innovációs Díjat. A díjat Murakeözy Attila értékesítési igazgató vette át Gaál Józseftől, a kamara elnökétől.

A Ganzair céljai között szerepel, hogy magyar cégként felkerüljön – hazai beszállítói bázison – a világ hidrogéntechnológiai gyártói térképére termékfejlesztéssel és sorozatgyártóbázis létesítésével.

Az energiafüggetlenség és dekarbonizációs célok elérése miatt rövid- és középtávon szükség lesz karbonszegény hidrogénre, amelyet PEM elektrolizálóval állíthatunk elő úgy, hogy a napenergiából (zölden) előállított villamos áramot használjuk a víz bontására hidrogénre és oxigénre.

Köszönjük dr. Vas Editnek, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiskunhalasi képviselete vezetőjének, hogy figyelmünkbe ajánlotta a pályázati lehetőséget és felterjesztette üzemünket a díjra.

MEGOSZTÁS