/ közzétette /   Hírek / 0 hozzászólások

Hidrogéntechnológiai beszállítói napot szervezett a Ganzair Kft.

Közel 70 beszállító látogatott el hidrogéntechnológiai napunkra, ahol a Bükkábrányi Fotovoltaikus Erőmű Projekt Kft. fejlesztéséhez készült berendezéseket mutatta be és a hidrogéntechnológiáról tartott előadást a Ganzair.

Az első két hazai ipari méretű zöldhidrogén projekt számára cégünk szállítja a rendszerelemeket, illetve mi felelünk a technológiáért, annak beépítéséért és az üzemeltetés támogatásért. A beszállítói napon a házigazda és egyben moderátor Tóth Péter beszerzési vezető volt. Gidai Olivér ügyvezető és Kopasz Fabiola stratégiai és transzformációs igazgató a zöldhidrogén szerepéről beszélt a hazai iparfejlesztésben, Tóth Tibor senior alkalmazástechnikai mérnök a hidrogéntechnológiai rendszer működését fejtette ki, Rausch Péter projektvezető pedig a dokumentációs eljárást szemléltette vendégeinknek rövid, de annál tartalmasabb előadások keretén belül. Ezt követően mérnök kollégáink bemutatták az egyes eszközök működését, technológiáját és egyúttal választ adtak a felmerülő kérdésekre is.

A magyar gyártás elindításának előkészületeihez adott lendületet a rendezvény – mindazonáltal fontos kiemelni, hogy a zöld hidrogéntechnológia egy új és innovatív terület még, így szükséges a tudás megosztása a hazai beszállítók és a gyártó és rendszerintegrátor Ganzair között. A hidrogéntechnológiai beszállítói nap által feltérképezhették a vendégek, hogyan lehet valaki beszerzője, beszállítója hidrogén projekteknek.

A rendezvénysorozat itt nem ér véget – folytatása következik, hiszen az érdeklődők száma is igazolja, hogy a hidrogéntermelő berendezés funkcionális egységeinek van hazai beszállítói bázisa és innovatív megoldásokkal a termékfejlesztéshez is hozzájárulnak a magyar vállalkozások. A Ganzair célja, hogy a hozzáadott értékünk folyamatosan növekedjen és idővel elektrolizáló és kompresszor sorozatgyártóbázist létesítsen, kiszolgálva ezzel a jövőbeni hidrogénipari beruházásokat.

MEGOSZTÁS