fbpx

ENERGIAHATÉKONYSÁG

GANZAIR A TELJES MEGOLDÁS

Energiahatékonyság

Az elmúlt időszak gazdasági eseményei ráirányították a felhasználók figyelmét az energiahatékonyság növelésének szükségességére. Ganzair Kft. számos olyan lehetőséget kínál, melyek alkalmazásával jelentős költségmegtakarítás érhető el a hagyományos elven épített berendezésekhez képest. Fordulatszám szabályzású kompresszoraink, valamint hővisszanyerő rendszereink akár 80%-os energia megtakarítást is lehetővé tesznek. Meglévő berendezések energiahatékonyságának növelése érdekében utólag beépíthető villamosenergia felhasználást optimalizáló, valamint hővisszanyerő rendszer szakszerű beépítésére, telepítésére is vállalkozunk.

 

 Ultrahangos szivárgásvizsgálat

Energetikai kutatások igazolják, hogy a léghálózatok a szivárgások következtében akár 30%-os veszteséggel is működhetnek, és nagyobb hálózatok esetén ez az arány meg is sokszorozódhat. Nagyobb hálózatok és több hiba esetén ez az arány megsokszorozódhat, érdemes tehát rendszeresen ellenőrizni léghálózatunk állapotát, és mielőbb feltárni és megoldani a problémákat.

Az ilyen, szemmel alig látható repedések detektálására ajánljuk az ultrahangos szivárgásvizsgálókat, melyek gyors és pontos mérést tesznek lehetővé. Ezek az egyszerűen és könnyen kezelhető készülékek számos felhasználási területen gyors megtérüléssel hasznosíthatók a léghálózatok vizsgálatán kívül is:

 • mechanikus (kavitáció, kenési hibák, csapágyállapot, szivattyúk és motorok ellenőrzése),
 • és elektromos vizsgálatokra (ívkisülés, szivárgási áram, kapcsolótáblák, transzformátorok, relék, szigetelések),
 • illetve az említett szivárgás felderítésre, energetikai auditok során (sűrített levegő és gázok, szigetelések és tömítések, kazánok, kondenzátor csövek, szelepek, gőzcsapdák)

További információt kérek.

 

Villamos energia monitoring sűrített levegős hálózatokon, kompresszortelepek költséghatékonyabb üzemeltetése érdekében

Legtöbb esetben a működő kompresszortelepeket nem csak a szivárgások felkutatásával és azok megszüntetésével tehetjük energiahatékonyabbá, hanem a villamos energia hatékonyabb felhasználásával is.

A modern számítógépes mérésadatgyűjtőknek köszönhetően kompresszortelepünket akár heteken át monitorozhatjuk, hogy megérthessük rendszerünk energetikai viselkedését. Az adatgyűjtő (loggerbox) által begyűjtött, és számítógépre letöltött adatok gépenkénti energiaköltségeinek elemzése szoftver segítségével történik. A terhelt és üresjárati költségek megmutatják a rendszer gazdaságosságát, és hatékonyságát. Mérési adatok kiértékelése után lehetőségünk nyílik sűrített levegős rendszerünk átalakítására, és intézkedéseket tehetünk a gazdaságosabb és hatékonyabb üzemeltetésére.

További információt kérek.

Kérdezzen munkatársunktól

  Ha bármilyen egyéb kérdése van, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére! Bizalmát köszönjük!  Kiskunhalas kompresszor gyár

  H-6400 Kiskunhalas, Szénás út 15/L.

  Cím:
  H-6401 Kiskunhalas Pf.: 158.

  Telefonszám:

  (+36) 77 423 448

  Budapest reprezentatív iroda

  H-1037 Budapest, Montevideo utca 3/B
  Telefon: + 36 1 398-7655

  Kövessen minket