fbpx

ROTÁCIÓS KOMPRESSZOROK

ERŐ A LEVEGŐBEN

Rotációs kompresszorok

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a rotációs kompresszorok. Sűrítést egy hengeres testben aszimmetrikusan elhelyezett, lapátokkal ellátott forgórész végzi. A kompresszorban a lapátokat a centrifugális erő a henger palástjához szorítja, így különálló rekeszek jönnek létre. Forgás közben a rekeszek térfogata csökken, a bezárt levegő összenyomódik. A kompresszor lapátok kopásának kiküszöbölésére a hengerpaláston vékony olajfilm réteg van. Az olaj végzi a hűtést is. Ezen kompresszorok rendszerint direkt meghajtásúak. A rotációs kompresszor létezik levegő és vízhűtéses kivitelben is.

A rotációs kompresszor előnyei:

Alacsony fordulatszám, hosszú élettartam, alacsony felújítási költség.

Rotációs kompresszorok – BLADE széria

A nagy múltú Mattei cég termékei az elmúlt évtizedek alatt a felhasználók körében méltán vívtak ki elismerést a hosszú élettartamú sűrítőblokkal szerelt direkthajtású rotációs kompresszorokkal. A magas ár érték arányú, nagy teljesítményű ipari berendezéseik mellett megjelentek az elsősorban kisüzemek részére készülő új BLADE széria rotációs kompresszorai. A kompakt kivitelben készülő berendezések egyszerű, és költséghatékony módon telepíthetők, üzemeltethetők.

Blade_1

Direkthajtású rotációs kompresszorok, CLASSIC kivitel – ERC széria

Opcióban valamennyi géphez rendelhető ERB típusú, külső hővisszanyerő készülék. Az ERC 1000, illetve ERC 2000 tipus viszont akár már gyárilag beépített hővisszanyerő rendszerrel is elérhető.

 Direkthajtású rotációs kompresszorok, zajcsillapított kivitelben – AC széria

Az extra zajcsillapítással rendelkező AC széria kialakítása lehetővé teszi, hogy a gépek ipari alkalmazások esetén is folyamatos csúcsteljesítményt adjanak le. AC széria gépeihez opcióban mind beépített, mind külső ERB tipusú hővisszanyerő rendszer rendelhető.

 Direkthajtású rotációs kompresszorok, inverteres hajtással – OPTIMA széria

Az OPTIMA széria fordulatszám szabályzású gépei, gyakran változó levegőelvételi ingadozások esetén is állandó hálózati nyomást tartanak fennt. A valós levegőfogyasztásra optimalizált energiafelhasználás azonnali költségmegtakarítást, egyben gyorsan megtérülő befektetést eredményezhetnek az üzemeltetők részére.

Az inverteres gépkehez opcióban ERB tipusú külső, vagy akár beépíthető hővisszanyerő rendszer is rendelhető!

Akár használt gép beszámítással is.

Kérdezzen munkatársunktól

  Ha bármilyen egyéb kérdése van, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére! Bizalmát köszönjük!  Kiskunhalas kompresszor gyár

  H-6400 Kiskunhalas, Szénás út 15/L.

  Cím:
  H-6401 Kiskunhalas Pf.: 158.

  Telefonszám:

  (+36) 77 423 448

  Budapest reprezentatív iroda

  H-1037 Budapest, Montevideo utca 3/B
  Telefon: + 36 1 398-7655

  Kövessen minket

  AJÁNLATKÉRÉS

   TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉREK!

   a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező