/ közzétette /   Blog / 0 hozzászólások

Az egyedi gépgyártás mellé a Ganzair kiépíti a sorozatgyártási kompetenciáját és kapacitását

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében sikeresen megvalósította „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” GINOP Plusz-1.2.1-21- 2021-02892 kódszámú projektjét. A fejlesztés eredményeként létrejött korszerű üzemi berendezésekkel felszerelt csarnokban gázkompresszorokat és hidrogéntermelő egységeket építenek majd össze. A 314,3 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

A fejlesztésekkel a kiskunhalasi gyártóbázisú középvállalat a növekvő számú projektek megvalósítására és az egyre komplexebb gépek tervezésére, gyártására, valamint nemzetközi nagyvállalatokkal közös gyártásra készíti fel önmagát, szervezetét. A kapacitásbővítés technológiai fejlesztéssel is jár, amely révén bővül a termékskála. A tervek között szerepel egyedi tervezésű, nagyméretű gázkompresszorok akár 4 MW teljesítmény határig összeszerelése, valamint zöld hidrogéntechnológiai berendezések szériagyártása.

  1. december 14-én a Ganzair negyedik gyártóüzemét Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és Kuris István László alpolgármester úr adták át.

„A Ganzair növekedését látva tudtam, hogy már nem elég egy megfontolt stratégia, egy modern szemléletre is szükség van. Ezért felkértük az egyik Big4 tanácsadó céget, hogy a közreműködésükkel növeljük a vállalat hatékonyságát” – hangsúlyozta Gidai Olivér a Ganzair Kompresszortechnika Kft. ügyvezetője, tulajdonosa a vállalat telephelyén új, 1 377 négyzetméteres – kötött pályás, 30 tonna teherbírású daruval és mobil árumozgatási lehetőséggel felszerelt – gyártó- és szerelőcsarnok, valamint a hozzá kapcsolódó alapanyag raktárnak az átadóján.

A szervezeti működés átfogó felülvizsgálata és fejlesztése hozzájárult a bővülő kapacitások teljes mértékű kiaknázásához, illetve a versenyképes működés megalapozásához. A fejlesztés kiterjedt mind a technológia lehetőségek meghatározására, fragmentált rendszerek integrációjára mind a munkavállalók digitális felkészültéségnek fejlesztésére. Ezek együttesen eredményezik Ganzair digitális megújulását, hatékony jövőorientált működésének megalapozását.

„Mivel a Ganzair alapvetően egy projektcég, a digitális eszközök nagyban támogatják a szakmai területek közötti információáramlást és a kollaborációt” – folytatta a projekt eredményeinek bemutatását az ügyvezető. A Ganzair mindig is gyorsan reagált a külső változásra, hamar vált módszert, ahhoz hasonlóan, ahogy új technológiát (levegő, földgáz sűrítése után; a zöld hidrogéntermelés és -tárolás) is bátran tanul meg. Ezáltal nem csak ellenállóbb a vállalkozás, stabil munkahelyet teremtve közel 100 munkatársának immár több mint harminc éve, hanem reális célként fogalmazhatja meg a cég, hogy egy magyar vállalkozás felkerüljön a világ hidrogéntechnológiai gyártói térképére a közeljövőben.

https://www.facebook.com/halasmedia/videos/758365313002278/

https://halasmedia.hu/rovatok/gazdasag/kezdodhet-a-zold-hidrogentechnologiai-eszkozok-sorozatgyartasa?fbclid=IwAR0bcvUHzVG2o1OGQCZsCCvHL22EEGqjubeo5ZnHDeYmi31ptX4qcqAMIfk

null
null

MEGOSZTÁS