/ közzétette /   Blog / 0 hozzászólások

Vezetőképzősök a Ganzairnél: Közös felkészülés a sorozatgyártásra

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vezetőképző Akadémia hallgatói projektgyakorlatukat a Ganzair Kft.-nél Kiskunhalason végezték el. A nagy múltú Ganz gyárak műszaki hagyományainak egyik folytatójaként a Ganzair az egyedüli hazai gyártó, egyben rendszerintegrátor gáz-, ipari levegő és járműkompresszorok, továbbá áramfejlesztők területén. Az elmúlt több mint 30 év alatt ipari gázok sűrítésére specializálódott. Tevékenységének fókuszában a kompresszorgyártás, -értékesítés, karbantartás, beüzemelés, illetve szerviztevékenység, valamint energiahatékonysági tanácsadás áll a közép-európai régió gyártócégeinek és energiaipari szereplőinek.

A céglátogatás elsődleges célja, hogy projektmunka keretében egy stratégiai döntéselőkészítő anyag készüljön az egyedi gépgyártási hagyományon alapuló termelés sorozatgyártásra való felkészülését előmozdítva. A cégvezetés, a cég szakértői csapata és a hallgatók között aktív párbeszéd zajlott és kialakult egy partneri együttműködés.  Az MCC hallgatói megismerkedtek a gyártás folyamataival, és részt vettek az új gyártási módszerek, folyamatok kialakításában. A záró prezentációjukban a sorozatgyártás alapvető elemeit, valamint a vállalati gondolkodásmód (mindset) formálását fejtették ki.

A hallgatók hangsúlyozták, hogy a sorozatgyártáshoz elengedhetetlen az alapos előkészítés, tervezés, a munkafolyamatok optimalizálása és a hatékony kommunikáció. Ugyanakkor a vállalati szemlélet formálása is szükséges: a munkatársak bevonása, az új technikákhoz, módszertanhoz való alkalmazkodás képessége kulcsfontosságú a siker érdekében.

A projekt nem csak egy tanulási lehetőség volt az MCC hallgatói számára, hanem szerepvállalás is egy valós üzleti helyzetben.

MEGOSZTÁS