fbpx

GÁZKOMPRESSZOROK

GANZAIR A TELJES MEGOLDÁS

Távvezetéki földgáz átfejtő mobil kompresszorok

Az egység elsődlegesen gáz távvezeték javítási, karbantartási okok miatti lezárt szakaszainak lefejtésére lett kifejlesztve. Így lehetővé válik a lezárt szakaszból a gáz átpumpálása az „élő” távvezetékbe, ezzel lehetséges a maradó gázmennyiség teljes hasznosítása fáklyázás helyett. A szigorodó környezeti előírások egyre nagyobb bírságokkal sújtják a metán szabadba engedését. Ez jelentős költségeket jelent, tehát egyrészt a bírságok elkerülése, másrészt pedig a maradó gáz hasznosítása olyan költségcsökkentéseket hoz, amely ezt a beruházást rövid időn belül megtéríti.

A gépegység energiaellátását maga a meglévő földgáz biztosítja, így nincs szükség más külső energiaforrásra.

A fenti alapesetben a kompresszor hajtása turbófeltöltéses, szikragyújtásos gázmotorral történik. A meghajtás történhet természetesen villanymotorral illetve dízelmotorral is, de ebben az esetben szükség van más energiaforrásra a hajtáshoz. A villanymotoros megoldásnál gázmotoros áramfejlesztő biztosítja a táplálást, dízelmotor esetében a gázolaj tárolása szükséges.

A telepítés és csőhálózathoz történő csatlakoztatás nagyon egyszerűen végrehajtható az opcionálisan az egységgel szállított flexibilis, magas nyomású tömlőkkel és csatlakozókkal.

A kompresszor felépítmény alkalmazható más jellegű gáz sűrítéshez is úgy, mint gázgyűjtés, nyomásfokozás, gázkút megindítás, kutak folyadék kiemeléséhez, stb.

Műszaki adatok:

Gázszállítás: 37 500 Nm3/h

Szívó/kilépő nyomás:  5-74/75 barg

Kompresszor: Cameron Superior  CFA-34

   dugattyús kompresszor

Teljesítményigény: 475 kW

Meghajtás: CAT3412LE gázmotor

PLC vezérlés, monitoring

Kérdezzen munkatársunktól

  Ha bármilyen egyéb kérdése van, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére! Bizalmát köszönjük!  Kiskunhalas kompresszor gyár

  H-6400 Kiskunhalas, Szénás út 15.

  Cím:
  H-6401 Kiskunhalas Pf.: 158.

  Telefonszám:

  (+36) 77 423 448

  Budapest reprezentatív iroda

  H-1037 Budapest, Montevideo utca 3/B
  Telefon: + 36 1 398-7655

  Kövessen minket