fbpx

IPARI KOMPRESSZOROK

ERŐ A LEVEGŐBEN

Ipari kompresszorok

Termékeink között kiemelt helyen szerepelnek az ipar infrastruktúrájához tartozó kompresszorok és sűrítettlevegő kezelő berendezések. Ügyfeleink részére a legmagasabb követelményeknek is megfelelő berendezéseket, vagy akár komplett rendszereket is szállítunk. Termékválasztékunkat úgy alakítottuk ki, hogy abban több neves európai, amerikai és hazai gyártó termékei is helyet kaphassanak. Partnereink tevékenységét folyamatosan értékeljük, ezért folyamatosan tárgyalunk új beszállítókkal. Főbb partnereink az amerikai-finn GARDNER DENVER csavarkompresszor elemeket, az EKOMAK csavarkompresszorokat, olasz MATTEI rotációs kompresszorokat, a német FST, valamint az olasz MTA csoport levegőszárítókat és szűrőket szállít projektjeinkhez. Nagy teljesítményű olajmentes turbókompresszorainkat az amerikai INGERSOLL-RAND cég építi. A megfelelő berendezés kiválasztása, kompresszortelepeink kulcsrakész kivitelezése, minden esetben az ügyfeleink műszaki igényei alapján kiválasztott partnerünkkel történik.

Csavarkompresszorok

Az Atlas Copco európai gyárában készülő EKOMAK csavarkompresszorok valamennyi teljesítmény kategóriában megtartják kedvező ár/érték arányukat. Fajlagos energiafelhasználást tekintve az egyik leggazdaságosabb megoldást kínálják a korszerű ipari csavarkompresszorok piacán. A nagyteljesítményű berendezések direkt hajtással, beépített hővisszanyerő rendszerrel valamint igény esetén akár fordulatszám szabályzású kivitelben is rendelhetők.

A csavarkompresszorok előnyei

Folyamatos, tartós üzemmódra alkalmas kivitel, bevált műszaki megoldások, alacsony szervízköltség.

Rotációs kompresszorok

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a rotációs kompresszorok. Sűrítést egy hengeres testben aszimmetrikusan elhelyezett, lapátokkal ellátott forgórész végzi. A kompresszorban a lapátokat a centrifugális erő a henger palástjához szorítja, így különálló rekeszek jönnek létre. Forgás közben a rekeszek térfogata csökken, a bezárt levegő összenyomódik. A kompresszor lapátok kopásának kiküszöbölésére a hengerpaláston vékony olajfilm réteg van. Az olaj végzi a hűtést is. Ezen kompresszorok rendszerint direkt meghajtásúak. A rotációs kompresszor létezik levegő és vízhűtéses kivitelben is.

A rotációs kompresszor előnyei:

Alacsony fordulatszám, hosszú élettartam, alacsony felújítási költség.

Turbókompresszorok

Nagy sűrített levegő igények esetén kézenfekvő megoldás a turbókompresszor alkalmazása. A kompresszorban a sűrítést egy, vagy több fokozatban, igen nagy fordulatszámon pörgetett speciális kialakítású forgórész végzi. Ezen kompresszorok olajmentes kivitelűek, a hűtése fokozatonként hűtővízzel történik. A kisebb teljesítményűek 400 V, a nagyobbak 6 kV feszültségű motorral vannak szerelve.

A turbókompresszorok előnyei:

Olajmentes levegő előállítása, alacsony fajlagos teljesítményigény, alacsony üzemeltetési költségek, robosztus kivitel, alacsony karbantartási és javítási költségek.

Dugattyús kompresszorok

Legismertebbek és egyúttal legrégebben használtak a dugattyús kompresszorok. Ezeknél a kompresszoroknál a levegő sűrítését dugattyúk végzik. Manapság főleg ún. barkácsgépeknél alkalmazzák őket illetve ahol extrém nagy nyomás előállítása a cél. A kisgépek között több olajmentes is található. A kisteljesítményű kompresszorok rendszerint direkt meghajtásúak, és legtöbbször légtartállyal vannak egybeépítve. Ipari méreteknél ékszíjas hajtás, 3 fázisú villanymotor az elterjedt.

A dugattyús kompresszor előnyei:

alacsony fordulatszám, kompakt, hordozható kivitel (hobbi kompresszorok).

Kérjen ajánlatot szakértőinktől

  Ha bármilyen egyéb kérdése van, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére! Bizalmát köszönjük!  Kiskunhalas kompresszor gyár

  H-6400 Kiskunhalas, Szénás út 15.

  Cím:
  H-6401 Kiskunhalas Pf.: 158.

  Telefonszám:

  (+36) 77 423 448

  Budapest reprezentatív iroda

  H-1037 Budapest, Montevideo utca 3/B
  Telefon: + 36 1 398-7655

  Kövessen minket

  Kiskunhalas

  Budapest