/ közzétette /   Hírek / 0 hozzászólások

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség standján a Ganzair

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség standján a Ganzair is képviselte magát a visegrádi országok által szervezett Planet Budapest fenntarthatósági expón és világtalálkozón, ahol nagy hangsúlyt fektettek a hidrogéntechnológia ismertetésére is. A rendezvény célja az volt, hogy minél több érdeklődőt tájékoztasson a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokról és megoldásként, közös feladatként a fenntartható gazdaság megvalósításának feltételeit, lehetőségeit bemutassa.

Több mint 180 kiállító érkezett a visegrádi országokból a Planet Budapestre, ahol nem csak nagy vállalkozások, hanem startupok is képviselték a környezetvédelem, a klímatudatosság szempontjait. A kiállítók a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit érintették. A Planet Budapest nem csupán a vállalkozások számára mutatott be környezetkímélő megoldásokat, hanem a hétköznapi életmódhoz is.

Az innovatív termékek és technológiai fejlesztések között a hidrogéntechnológia is kiemelt szerepet élvezett a kiállításon. A Ganzair a két hazai, ipari méretű zöldhidrogén projektbe szállítja a hidrogéntermelő és -tároló berendezéseket. A tiszta hidrogént („megújuló hidrogén” vagy „zöld hidrogén”) a víz elektrolízisével állítják elő megújuló forrásokból származó villamos energia felhasználásával, és előállítása során nincs üvegházhatású gáz kibocsátás. A zöldhidrogénnel kapcsolatos beruházások ezért kulcsfontosságúak a jövőnk, a Bolygónk szempontjából.

A fenntarthatósági expó és világtalálkozó november 29-e és december 5-e között került megrendezésre a Hungexpo területén.

MEGOSZTÁS