/ közzétette /   Hírek / 0 hozzászólások

A klímasemlegesség és a régió gázellátása, a központi témák az idei Nemzetközi Gázkonferencián

Az MVM és az MVM CEEnergy szervezésében kerül sor az 51. Nemzetközi Gázkonferenciára, amely a földgázipar magyarországi és régiós szereplőinek egyik legjelentősebb eseménye. Siófok többszáz szakértőt vár a konferenciára, ahol a legégetőbb kérdésekről cserélnek véleményt és tapasztalatot a részvevők. Milyen hatással bír a pandémia és a geopolitikai folyamatok a gázpiacra? Milyen műszaki feladatok előtt áll a szektor? Mennyiben válasz a hidrogén a dekarbonizációs törekvésekre az energiaiparban?

Hazánk az európai uniós tagállamok sorában elsőként foglalta törvénybe, hogy 2050-re eléri a teljes klímasemlegességet. Az ehhez vezető utat határozza meg a kormány által közelmúltban elfogadott Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia. Az október 19-e és 20-a között tartó rendezvényen a hidrogéntechnológia és a dekarbonizáció témában tart előadást Steiner Attila, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár. 

Az ’Innováció, digitalizáció a gáziparban’ szekciót nyitja meg a Ganzair tulajdonosának, Gidai Olivérnek az előadása Modernizáció és iparfejlesztés címmel.  Szó lesz a magyar kis- és középvállalkozások hozzáadott értékéről, a hidrogéntechnológia hazai, ipari alkalmazásában, illetve az energiaszektor kihívásaira (energiahatékonyság és klímasemlegesség) adott műszaki megoldásokról. Leghangsúlyosabb üzenetként a hazai gyártás lehetőségét fogja feltárni az ügyvezető.

MEGOSZTÁS