fbpx

Gázkompresszor divízió

Több évtizedes tapasztalat a gáz- és olajipari gázkompresszorok fejlesztésében és gyártásában. Cégünk speciális gáznyomás fokozó berendezések gyártója a Kelet-Közép Európai és Közel Keleti régióban valamint a FÁK országokban.

Folyamatosan keressük a lehetőségeket világszerte, hogy egyedi termékeink eljuthassanak az olaj- és gázipar számos területére. Gázkompresszoraink gyártásánál mindig is a legfőbb szempont az egyedi piaci igényekhez történő igazodás, projekt specifikus tervezés és gyártás, tehát megoldást kínálni elsősorban termék helyett, versenyképes áron. Meglehetősen széles teljesítmény tartományú (4kW – 5MW) berendezések gyártásához és telepítéséhez rendelkezünk a megfelelő gyártói kapacitással.

Az amerikai GE Oil&Gas (korábbi néven Cameron) cég által gyártott gázkompresszorok hivatalos képviselete mellett számos, más gáz- és olajipari felhasználáshoz illeszkedő dugattyú, csavar- illetve forgólapátos kivitelű megoldásokat kínálunk különféle gázok komprimálásához.

Főbb alkalmazásaink között említhetők a mobil és telepített kivitelű gáznyomásfokozó kompresszoraink, kútfej kompresszoraink, kútindító egységeink, tréleres vagy konténeres kivitelű evakuációs kompresszoraink, illetve töltőállomási CNG kompresszoraink. Cégünk kezdetben tréler felépítésű mobil távvezeték földgáz átfejtő kompresszor egységeket gyártott a szlovák és a cseh transzfer gáz cégek részére. Gázkompresszorok gyártásában, telepítésében és karbantartásában már számos olajipari referenciával rendelkezünk.

Az elmúlt néhány évben bővült a gázkompresszor értékesítéseink főként a keleti régióban úgy, mint Szerbia és Oroszország, ahova több földgáz nyomásfokozó kompresszoregység került leszállításra. Termékeinkhez szervesen hozzátartozik a műszaki szaktanács adás, szakszerviz, illetve az alkatrész ellátás és utógondozás is.

EKOMAK csavarkompresszor direkthajtással

EKOMAK csavarkompresszorok DMD széria

GARDNER DENVER / CHAMPION csavarkompresszorok

GARDNER DENVER csavarkompresszorok

A már több évtizede Európában készülő alacsony fordulatszámú nagy teljesítményű klasszikus Gardner Denver csavarkompresszorok direkt hajtással kerülnek forgalomba.

Nagy teljesítményű Gardner Denver csavarkompresszorok a beépíthető hővisszanyerő rendszerek alkalmazásával, hosszú távú gazdasági előnyöket biztosíthatnak.

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt a kompresszor üzemeltetők figyelmét egyre jobban felkeltik az energiahatékony műszaki megoldások. Fordulatszám szabályzású Gardner Denver VS csavarkompresszor beépített inverter miatt lágyindítást, valamint nyomásváltozásra gyorsan reagáló széles szabályzási tartományt tesz lehetővé.

A fordulatszám szabályzású VS kompresszor üzemeltetése, egy hagyományos felépítésű géphez képest jelentős villamos energia megtakarítást eredményezhet.

Megfelelően összeállított, jól méretezett energiahatékony sűrítettlevegős rendszereink rövid idő alatt megtérülő, hosszútávon előnyös megoldásokat kínálhatnak. Használt csavarkompresszorok utólag is felszerelhetők inverteres hajtással. Szinte minden kompresszortípus esetén vállalunk ilyen jellegű korszerűsítést.

Palotás Roland

Járműkompresszor divízió

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. a nagy múltú Ganz-MÁVAG gyárak tradícióinak egyik folytatójaként alapított magántulajdonú társaság Kiskunhalason. A Ganzair Kft. közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a járműves, forgólapátos kompresszorok fejlesztése és gyártása területén. Járműkompresszoraink nagy számban üzemelnek kötöttpályás közlekedési eszközökön, trolibuszokon, mozdonyokon, bányamozdonyokon, motorvonatokon, metrószerelvényeken, Magyarországon és Európa számos országában. Az alacsony zaj és rezgésszint, valamint a magas élettartam miatt sok neves gyártó és járműfelújító cég választja egyedi fejlesztésű termékeinket. A Ganzair gyártmányú rotációs kompresszorok biztosítják a légrendszer sűrített levegővel történő ellátását számos a magyar utazó közönség által is jól ismert járművön. Amikor egy csendes és modern Stadler motorvonaton, vagy egy jól bevált Ikarus, Ganz-Solaris (BKV), vagy Mercedes, ARC-Skoda gyártmányú trolibuszon utazunk (Szeged), a biztonságunkról és a kényelmünkről ezek a csendes és megbízható berendezések gondoskodnak.

Termékeink, mindig a megrendelői igények, az adott jármű adta lehetőségek, környezeti viszonyok maximális figyelembevétele mellett kerülnek kifejlesztésre és gyártásra. Cégünk az egyeditől, az évi akár több száz darabos szériagyártásig is képes teljesíteni a megrendeléseket.

A Ganzair Kft. nem csak egy terméket ajánl, de szakértői műszaki támogatást is. Magasan képzett mérnökök segítik az ügyfeleket, hogy megtalálják az optimális megoldást a kulcsrakész fedélzeti kompresszor-rendszerek tekintetében.

 • Fékkompresszor
 • Ajtónyitó kompresszor
 • Pantográfemelő kompresszor
 • Adszorpciós szárító és szűrő

Tóbiás Endre

CNG kompresszor divízió

A cégünk által gyártott és forgalmazott CNG kompresszorokkal kisüzemi egyedi, nagyobb üzemi kishaszonjármű és nagy autóbusz/teherautó flotta valamint nyilvános sűrített földgáz töltőállomások is létesíthetők.

A CNG kompresszorok speciális gázkompresszorok, amelyek földgáz üzemű járművek töltésére szolgálnak. A CNG készülhet vezetékes földgázból vagy biogázból. Rendkívül környezetbarát – gyakorlatilag nulla szálló por és minimális NOx kibocsátás- olcsó, stabil árú üzemanyag.

Cégünk tevékenységeként a töltőállomás tervezés, engedélyeztetés, gépszállítás és szerviztámogatás is megjelenik, így egy kézből kaphatja meg a vevő a kívánt terméket/szolgáltatást. Európai minőség az egyetlen hazai kompresszorgyártótól.

Cégünk forgalmaz egyszerűbb, kis flottáknak szánt CNG kompresszorokat, amelyek egyszerűbb, üzemi töltőállomásként üzemeltethetők.

Nagyobb, üzemi és nyilvános töltőállomás esetén nagy teljesítményű kompresszorra van szükség majdnem minden esetben egyedi igényekkel. Általában nagyobb tárolókapacitással rendelkező palackköteg és kimérőszerkezet is kiegészíti a kompresszort, így a teljes technológiát képesek vagyunk szállítani.

Magyarország 10 közüzemi töltőállomásából 4 db-ot teljes egészében mi szállítottunk, míg további 2-3-nál rendszeresen közreműködünk, valamint jelenleg is dolgozunk további közüzemi és üzemi állomásokon. Szakembereink a gyors reagálású szerviztevékenység következtében többé-kevésbé folyamatos, hibamentes üzemvitelt biztosít.

Szaktanácsadással segítjük meglévő és leendő partnereinknek a megfelelő töltőállomás kialakítását, hiszen az optimális kihasználtság segítségével lehetnek partnereink is sikeresek.

Palotás Roland

Ipari kompresszor divízió

Termékeink között kiemelt helyen szerepelnek az ipar infrastruktúrájához tartozó kompresszorok és sűrítettlevegő kezelő berendezések. Ügyfeleink részére a legmagasabb követelményeknek is megfelelő berendezéseket, vagy akár komplett rendszereket is szállítunk. Termékválasztékunkat úgy alakítottuk ki, hogy abban több neves európai, amerikai és hazai gyártó termékei is helyet kaphassanak. Partnereink tevékenységét folyamatosan értékeljük, ezért folyamatosan tárgyalunk új beszállítókkal. Főbb partnereink az amerikai-finn Gardner Denver csavarkompresszor elemeket, az EKOMAK csavarkompresszorokat, olasz MATTEI rotációs kompresszorokat, a német FST, valamint az olasz MTA csoport levegőszárítókat és szűrőket szállít projektjeinkhez. Nagy teljesítményű olajmentes turbókompresszorainkat az amerikai Ingersoll-Rand cég építi. A megfelelő berendezés kiválasztása, kompresszortelepeink kulcsrakész kivitelezése, minden esetben az ügyfeleink műszaki igényei alapján kiválasztott partnerünkkel történik.

 • Ekomak
 • Bottarini
 • Champion
 • Gardner Denver
 • Mattei
 • FST
 • Nex-Flow

Tihanyi Imre

Hegesztett szerkezetek divízió

Divíziónk acélszerkezetek hegesztéses eljárással történő gyártását végzi. Acél tartószerkezetek, önálló szerkezetek, csővezetékek, nyomástartó rendszerek kivitelezését, javítását, átalakítását végezzük az erre vonatkozó üzemtanúsítás és egyéni kompetenciák alapján. A tervezéstől a kivitelezésig komplett megoldásokat kínálunk. A sima szénacél anyagoktól a meleg szilárd, valamint rozsdamentes anyagminőségekig, a teljes spektrumra vonatkozólag. Beszállítunk a hazai olaj-, gáz-, és vegyipar területeire, valamint az energiaszektor számos területén rendelkezünk referenciákkal.

Folyamatosan végzünk szerviz tevékenységet németországi és ausztriai erőművekben, ahol kazánipari berendezés javításokat és egyéb gépészeti kivitelezéseket végzünk visszatérő jelleggel.

Minősítéseinket a TÜV SÜD, és a TÜV Rheinland szervezetek adták ki, és nyújtanak jogi és szakmai segítséget vitás kérdések esetén.

Ezen dokumentumaink digitális változatait a tanúsítványaink között megtalálhatják.

Kudela József

Áramfejlesztő aggregátor divízió

Az aggregátorok forgalmazásának bevezetése óta eltelt több, mint egy évtized alatt áramfejlesztő berendezéseink több száz elégedett ügyfelünknél segítettetek megelőzni a kellemetlenségeket, károkat, anyagi veszteséget az áramszolgáltatói hálózat kiesése esetén. Állattartó telepeken, egészségügyi intézményekben, kórházakban ma is életmentő szerepet töltenek be. Nagy haszonnal alkalmazzák aggregátorainkat – kiépített villamos hálózat hiányában – bányászati, útépítő, kútfúró, vagy hangtechnikai berendezések árammal történő ellátásánál is.

Megrendelőink legteljesebb körű kiszolgálása érdekében

 • műszaki adatszolgáltatással segítjük a döntés-előkészítést
 • ingyenes helyszíni telepfelméréskor szaktanácsot adunk az optimális elhelyezésre
 • megtervezzük a villamos hálózathoz, épület-felügyelethez való csatlakozást, gépészeti beépítést
 • telepítés és beüzemelés után kezelői oktatást tartunk
 • a megnyugtató, biztonságos üzemeltetés érdekében felajánljuk az átalánydíjas karbantartást
 • eseti megbízással vállaljuk másik cég által telepített, vagy használt berendezések szervizét
 • javítjuk, vagy szükség esetén cseréljük a régi, elavult vezérlő paneleket, hálózat-dízel átkapcsolókat

Az áramfejlesztő berendezés (aggregátor) Önnek is fontos, amennyiben az áramszolgáltatói hálózat kiesése esetén kívánja megelőzni az esetleges kellemetlenségeket, károkat, vagy gazdasági veszteséget. Kórházak energiaellátásában életmentő szerep jut a megbízható tartalék áramforrásnak.

Hasznos lehet az aggregátor – a kiépített villamos energia hálózat hiányában – bányászati, útépítő, kútfúró, vagy hangtechnikai berendezések árammal történő ellátásánál.

Megrendelőinket a legteljesebb körű kiszolgálásban részesítjük.
Már a döntés-előkészítés folyamatát segítjük a műszaki adatszolgáltatással, megtervezzük a villamos hálózathoz, épület-felügyeleti rendszerhez való csatlakozást és a gépészeti telepítést. Az aggregátor helyszíni telepítését és beüzemelését a kezelők képzése követi.
Vállaljuk használt áramfejlesztő berendezések ill. azok automatikáinak felújítását, vagy cseréjét.
Áramfejlesztő berendezéseink a nyitott változaton kívül készülhetnek zajcsillapító burkolattal, ill. kültéri konténeres kivitelben.

Az egész országra kiterjedő szervizhálózatunk biztosítja az aggregátorok garanciális időn belüli és azon túl is megbízható működését. Folyamatosan raktárkészleten tarjuk az áramfejlesztő aggregátorok karbantartáshoz szükséges pótalkatrészeket.
Javasoljuk partnereinknek az átalánydíjas karbantartási szerződés megkötését, mely megnyugtató megoldást kínál az üzemeltetés biztonságának növelésére.

Gondosan ügyelünk környezetünk védelmére, ezért – az ISO 14001 környezetirányítási szabványnak megfelelően – az áramfejlesztő működése során keletkezett veszélyes hulladékok begyűjtését és ártalmatlanítását szerződött szakcéggel végeztetjük.

Törekszünk a megújuló energiaforrásokból nyert bio üzemanyagok mind szélesebb körű felhasználására.

Az áramfejlesztő aggregátorok beszállításában együttműködő fő partnerünk:
FG WILSON (Észak-Írország)

Egyéb beszállítók, melyekkel együtt dolgozunk:
COELMO (Olaszország)
MATTEI (Olaszország)

Ha kérdése van, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot!

Megkeresés esetén egyedi árajánlatot dolgozunk ki áramfejlesztő aggregátorainkra.

 • Perkins
 • Iveco
 • FG Wilson
 • Mattei
 • Coelmo

Pálfi István

Kompresszor szervíz divízió

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. 1990-es megalakulásával egy időben indította el az általa gyártott, forgalmazott sűrített levegő előállító berendezésekhez a szervizszolgáltatást, alkatrész eladást. Az idők folyamán ez kiegészült a konkurens gyártók kompresszorainak javításával, szervizelésével, illetve a Ganzair Kft. folyamatosan bővülő termékpalettájába bekerült speciális berendezésekkel, mint a boosterek, gázkompresszorok, CNG kompresszorok, turbó-kompresszorok így mára az egyik legnagyobb márkafüggetlen szervizszolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek Magyarország területén és külföldön egyaránt.

Szervizünk az év 365 napján, napi 24 órában áll az ügyfelek rendelkezésére 10 fős jól kiképzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező technikusaival, szervizmérnökeivel. Többféle karbantartási szerződés-konstrukcióval állunk ügyfeleink rendelkezésére: Lehetőség van személyre szabott átalánydíjas szerződésre, keretszerződésre, eseti karbantartási szerződésre, de eseti javításokat, karbantartásokat is vállalunk.

A szervizszolgáltatáson kívül az ügyfelek rendelkezésére állunk mérnöki tanácsadással, léghálózat audittal, helyszíni felméréssel, ultrahangos szivárgásvizsgálattal. Szervizmérnökeink rendelkeznek a hűtveszárítók szereléséhez, regisztrálásához, kötelező éves felülvizsgálatához szükséges képesítésekkel.

Telephelyünkön vállaljuk kompresszorok, szárítók, nyomásfokozók teljes körű felújítását.

Az általunk gyártott, forgalmazott termékekhez a szükséges alkatrészek 70 %-át raktárról tudjuk szállítani, de szinte minden gyártó termékeihez tudunk biztosítani alkatrészt rövid határidővel.

Cégünk hivatalos szervizképviselete az alábbi cégeknek (a teljesség igénye nélkül):

 • Haskel
 • Gardner Denver
 • Ekomak
 • Mattei
 • Fornovogas
 • MTA-Italy
 • Ingersoll Rand Turbocompressor Division (volt Cameron)
 • GE Oil & Gas Division

Stratégiai partnereink közé tartozik több évtizede:

 • MOL
 • Hamburger Hungária Kft. (volt Dunapack)
 • Petrolszolg Kft.
 • Magyar Suzuki Zrt.
 • MMBF Zrt.
 • Rába Energiaszolgáltató Kft.

László István