/ közzétette /   Blog / 5 hozzászólások

Több áram és kevesebb szén-dioxid — Újabb és újabb technológiák alkalmazása az energia előállítására

Az emberi civilizáció alapja az energia. A magasabb életszínvonallal, a javuló életminőséggel összefüggésben a globális villamosenergia-termelés 2040-re várhatóan 49%-kal nő. A mindenkori tudomány és technológia ennek az energiaigénynek a kielégítésére törekszik különböző módszerekkel. Valamennyien, akik a bolygó és az emberiség jövőjéről felelősen gondolkodunk, a fenntartható gazdaságra való átállást célnak tekintjük. Mivel az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 75 %-a az energia termeléséből és felhasználásából származik, paradigmaváltásra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a 2030-ra és 2050-re kitűzött célokat. 

A tiszta hidrogén kiemelt jelentőségre tehet szert Európa dekarbonizációjában és egy hatékonyabb energiarendszer kialakításában. A megújuló energiával termelt és hosszú ideig jól tárolható hidrogén a klímakockázatok csökkentése céljából reményteljes energetikai megoldást kínál Magyarország számára is, valamint hozzájárulhat egy hatékony, a megújulókat minél nagyobb mértékben befogadni képes, mégis kiegyensúlyozott energiarendszer kialakításához.

A hidrogén bontása, tárolása, és újbóli felhasználása során számos ponton kellenek a Ganzair által tervezett, összeállított, beüzemelt és karbantartott egységek. Ezek biztosítják a hidrogén előállítását, szűrését és szárítását, a technológiai igénynek megfelelő nyomásfokozását, igény szerint a termelt hidrogén tárolási lehetőségeit, elektromos energiát termelő üzemanyagcellás áramfejlesztő egységet, opcionálisan a termelt hidrogén palackokba, palackkötegekbe, trélerekbe való átfejtését biztosító berendezéseket valamint adott esetben targonca, személy-, kisteher gépjármű, autóbusz, nehézgépjármű töltőállomást.

A Ganzair vezető hazai és nemzetközi komponensbeszállítókkal működik együtt. A magyar gyártás újraélesztésének feltétele a közös gondolkodás, a tudástranszfer és a magyar beszállítók és a rendszerintegrátor közötti együttműködés.

A Ganzair Kompresszortechnika Kft. piaci pozícióját erősíti és az energiaszektor egyik legígéretesebb területén, a hidrogéntechnológiában — energiatárolásban igyekszik megkerülhetetlen piaci szereplővé válni. Az elektrolizáló és a nyomásfokozó rendszer szállításával vesz részt a Ganzair az első zöldhidrogén ipari projektben, a Magyar Földgáztároló Zrt. Akvamarin nevű projektjében. A projekt indulása kapcsán beszélt a hidrogénben rejlő lehetőségekről és még megoldásra váró feladatokról Gidai Olivér, a Ganzair Kompresszortechnika tulajdonosa és cégvezetője az Inforádió Energiavilág című műsorában.

 

MEGOSZTÁS


5 Responses

  1. november 24, 2023
    Válasz

    KBatlHsYDRcW

  2. december 18, 2023
    Válasz

    vAbLiGomRU

  3. december 22, 2023
    Válasz

    TJvgtXKYBxf

  4. január 6, 2024
    Válasz

    It is very comforting to see that others are suffering from the same problem as you, wow!

  5. január 13, 2024
    Válasz

    It is very comforting to see that others are suffering from the same problem as you, wow!

Komment hozzáadása